19/10/10

Ανακοίνωση συναδέλφων συμβασιούχων του Ο.Τ.Ε.Κ

Κυβερνήσεις-Τράπεζες - Χρηματιστές - Εφοπλιστές - Βιομήχανοι - Εργολάβοι - Επιχειρηματίες 
Τα φάγατε όλοι μαζί.

Πριν  κάποιες ημέρες ακούσαμε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης απολογούμενο για τη χρεοκοπία του πολιτικοοικονομικού συστήματος που δεκαετίες στηρίζει να απευθύνεται στους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους και να λέει <<τα φάγαμε όλοι μαζί>>
Μία φράση στην οποία συνασπίστηκαν όλοι, μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματίες, μεγαλοπαράγοντες.
Εμείς ως συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) μίας δημόσιας περιουσίας που φτιάχτηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και λειτουργεί με τον ιδρώτα και κόπο των υπαλλήλων σε αυτόν δεν θα σιωπήσουμε αλλά θα μιλήσουμε.
Το γεγονός ότι είμαστε υπάλληλοι ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να μας κάνει άβουλα και δίχως γνώμη άτομα.
Είμαστε υπάλληλοι των 600 και 700 ευρώ οι οποίοι κληθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ για λίγους μήνες να προσφέρουμε  την εργασία μας και το κάνουμε με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο, σεβόμενοι απόλυτα τη δημόσια-κοινωνική περιουσία.
Όσον αφορά τον <<περίφημο>> ιδιωτικό τομέα στον οποίο συνεχώς κάποιοι αναφέρονται είμαστε οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουμε γι΄ αυτόν αφού όλοι σχεδόν έχουμε δουλέψει πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν και μας πέταξαν στο δρόμο.
Τα περισσότερα μόρια για την πρόσληψή μας στον ΟΤΕΚ μέσω ΑΣΕΠ συγκέντρωνε όποιος είχε πολλούς μήνες ανεργία στον ΟΑΕΔ.
Ο ιδιωτικός τομέας είναι ένας χώρος που θησαυρίζουν τα αφεντικά και ξεζουμίζονται οι εργαζόμενοι.
Οι απλήρωτες εργατοώρες, υπερωρίες, τα ελαστικά ωράρια, η ανασφάλεια,  είναι καθεστώς.
Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα που θέλουν οι κυβερνήσεις να έχει και ο δημόσιος τομέας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο Δημόσιο , μόνιμους, αορίστου, ορισμένου χρόνου/έργου να αγωνιστούμε για μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων ορισμένου και αορίστου χρόνου, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις μισθών, για υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ο μόνος δρόμος αξιοπρέπειας και προοπτικής που έχουμε είναι αυτός του αγώνα, της ενότητας και αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Υ.Γ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που ξυλοκοπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους στην Ακρόπολη και απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΕΚ     15/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: