10/10/10

Και μετά τον ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ

Και μετά τον ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ...
σε συνέντευξη που έδωσε ο παπακωνσταντίνου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στην εφημερίδα Wall Street Journal αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό flash ανακοίνωσε "ότι τουλάχιστον μια μεγάλη εταιρία ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη εκδήλωσε "ρητό ενδιαφέρον" για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία." Ανάλογες δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει και για τα ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές με επικρατέστερο υποψήφιο για την εξαγορά των ταχυμεταφορών την acs - μέλους του ομίλου info quest. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κρυφό όπως καταγγέλουν και blogs άλλων συναδέλφων στις ταχυμεταφορές όπως στο courierporta για τις σχέσεις του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ, κ.Βαρσάμη με τoν όμιλο info quest.).
Απ΄ ότι φαίνεται τα αφεντικά μας βρήκαν κιόλας τους αγοραστές , πριν καν πάει το νομοσχέδιο στη βουλή για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών ταχυδρομείων που όπως λέγεται θα κατατεθεί (σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο) τέλη Οκτώβρη. Βιάζονται να τελειώσουν με τα ελτα χωρίς να κρατάν καν τα τυπικά προσχήματα.
Είναι μία ακόμα κίνηση όμως που δείχνει πεντακάθαρα την ίδια την ουσία της "ελληνικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας".
Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι αλλά μερικοί πολίτες είναι πιο ίσοι από άλλους(παράφραση από το γνωστό βιβλίο του Τζόρτζ Όργουελ η Φάρμα των ζώων)
Διαβάσαμε και την ανακοίνωση της ΠΟΣΤ...
Ας μην χύνει κροκοδείλεια δάκρυα το μακρύ χέρι και μάτι  της κυβέρνησης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΛΤΑ, δεν είναι πιστευτοί από κανέναν. Αυτοί που δεν έκαναν απολύτως τίποτε για τις περικοπές των μισθών μόνιμων και συμβασιούχων. Αλλά γι αυτό θα επανέρθουμε αργότερα.
Από τη μεριά μας υπενθυμίζουμε...
Τα ΕΛΤΑ δεν είναι τα καταστήματα, τα φορτηγά, το ΚΔΑ.
ΕΛΤΑ είναι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι που τα λειτουργούνε. Χωρίς τους εργαζόμενους  τα ταχυδρομεία δεν μπορούν να υπάρξουν. Και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πουληθούν. Τόσο απλά.

Διαβάστε και...Τα βελγικά ταχυδρομεία φλερτάρουν με τα ΕΛΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: