6/10/10

Αναβάθμιση της καταστολής

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που με αφορμή τον ονομαζόμενο "πολέμο κατά της τρομοκρατίας" η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση όρισε ως τρομοκρατία κάθε πράξη που διαταράσσει την κοινωνικο-οικονομική ζωή μιας χώρας. Μια άγρια απεργία δηλαδή, μια διαδήλωση που.... "παρεκτρέπεται", μια κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου κάθε ενέργεια που βγαίνει εκτός του καθώς πρέπει συνδικαλισμού και των ακίνδυνων διαμαρτυριών
Η ελληνική κυβέρνηση έχωντας αφομοιώσει πλήρως αυτή τη λογική θωρακίζει και ανανεώνει το κατασταλτικό της οπλοστάσιο περιμένωντας τις λαϊκές αντιδράσεις από την εφαρμογή του μνημονίου.
Συγκεκριμένα και με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών ψηφίστηκε στη βουλή η τροπολογία του υπουργείου δικαιοσύνης που κατατέθηκε (και με την υπογραφή του παπανδρέου) με την οποία όσοι αρνούνται την επίταξη τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον με 3 έτη.
"Εφόσον κάποιος αρνείται να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την επίταξη τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών και σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ' εξακολούθηση, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.
Στην τροπολογία προβλέπεται πως όποιος ενώ τελεί υπό το καθεστώς της επίταξης αρνείται να συμμορφωθεί ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την επίταξη τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών. Σε περίπτωση μάλιστα που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ' εξακολούθηση, ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης. Ως άρνηση συμμόρφωσης ορίζεται:
* Η μη εκτέλεση συγκεκριμένης εντολής του αρμόδιου δημοσίου οργάνου.
* Η μη εκτέλεση μεταφορικού ή άλλου έργου κατά το συνήθη τρόπο λειτουργίας της οικονομίας"
(εφημερίδα Ημερησία)
Η απόφαση αυτή ανοίγει τους ασκούς τους αιόλου για όλους τους εργαζόμενους καθώς κάλιστα αυτοί οι προσδιορισμοί μπορούν να εφαρμοστούν και σε οποιοδήποτε απεργία που μπορεί να υπάρξει μελλοντικά και στις ΔΕΚΟ (και όχι μόνο) ενόψει ιδιωτικοποιήσεων...
Το πάλαι ποτέ κράτος πρόνοιας κατέρρευσε. Όχι όμως και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του, που συνέχεια ισχυροποιούνται.
Ο αγώνας ενάντια στο ΔΝΤ, το μνημόνιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις αναγκαστικά θα μας φέρει αντιμέτωπους με την καταστολή και το κράτος.
Αυτό ας το έχουμε υπόψη μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: