16/11/10

DHL: Αφήνει στον δρόμο 60 εργαζόμενους

Την πρόθεσή της να απολύσει 60 εργαζόμενους από την DHL Express και την ΕΑΤ που εργάζονται στην εξυπηρέτηση του αεροδρομίου, ανακοίνωσε η διεύθυνση της εταιρίας, καλυπτόμενη πίσω από πρόγραμμα εθελούσιων εξόδων.
Τα σωματεία που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις δυο εταιρίες -Σωματείο Εργαζομένων DHL Express και Σύλλογος Προσωπικού Εναερίων Μεταφορών- διατύπωσαν, ξεκάθαρα, την αντίθεσή τους στις απολύσεις. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, με άλλοθι την οικονομική κρίση, επιχειρείται αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και δημιουργία περιβάλλοντος μεγαλύτερης εκμετάλλευσης και κερδοφορίας.
(από την εφημερίδα δρόμος)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DHL EXPRESS (HELLAS)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΗΜ/ΝΙΑ: 3/11/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η εταιρία εκμεταλλευόμενη το κλίμα που δημιουργείται εις βάρος των εργαζομένων από τις γενικότερες πολιτικές και οικονομικές επιλογές, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 60 εργαζομένων της DHL Express και της ΕΑΤ στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Το Σωματείο Εργαζομένων στην DHL Express και ο Σύλλογος Προσωπικού Εναερίων Μεταφορών το οποίο εκπροσωπεί τους Εργαζόμενους στην ΕΑΤ, μετά την ενημέρωση που είχαν από την Διοίκηση της εταιρίας , διετύπωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στις απολύσεις, οι οποίες καλύπτονται πίσω από το πρόγραμμα εθελούσιων εξόδων που ανακοίνωσε η εταιρία.
Τα Σωματεία των Εργαζομένων και των δύο εταιριών , μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση, καλούν όλους τους εργαζόμενους - μέλη και μη - σε κοινή Γενική Συνέλευση το Σάββατο 13/11 στο Hotel Emmantina – Ποσειδώνος 33 Γλυφάδα - στις 10:00 πμ, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να αποφασίσουμε για τις μελλοντικές κινήσεις μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είναι πλέον φανερό ότι το άλλοθι της οικονομικής κρίσης είναι το μέσον για να προχωρήσουν οι εταιρείες στην χρόνια επιδίωξή τους για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία ενός περιβάλλοντος μεγαλύτερης εκμετάλλευσης και κερδοφορίας. Από μας εξαρτάται αν θα το πετύχουν. Αν θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Αν θα δεχθούμε να μας μεταχειρίζονται σας αριθμούς και όχι σας αυτούς που παράγουμε τον πλούτο αυτού του κόσμου. Γι αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς από την Γενική Συνέλευση. Για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις επιδιώξεις της εταιρείας, για να προστατεύσουμε την δουλειά μας, για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας στην DHL.
Τα Δ.Σ. των Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια: