26/11/10

Έξω οι εργολάβοι από τον ΟΤΕΚ

Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματίες από τον ΟΤΕΚ

Στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού), απασχολούνται τρεις γυναίκες στον τομέα καθαρισμού με σύμβαση ορισμένου χρόνου και πλήρες ωράριο. Στον τομέα αυτό δεν υπάρχει μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό και όλος ο καθαρισμός της Κεντρικής υπηρεσίας που είναι δεκάδες γραφεία, διάδρομοι , τουαλέτες σε έξι διαφορετικούς ορόφους πραγματοποιείται από τρεις εργάτριες (έγγαμες με παιδιά) οι οποίες αποδεικνύεται με τον πλέον πασιφανή τρόπο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η Διοίκηση του ΟΤΕΚ σε εφαρμογή των κυβερνητικών κατευθύνσεων για παράδοση υπηρεσιών του δημοσίου σε ιδιώτες θέλει να παραχωρήσει την καθαριότητα σε εργολάβο όπως ήδη έχει κάνει σε διάφορα εκπαιδευτήρια του ΟΤΕΚ. Με την κίνησή τους αυτή συνεχίζουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΟΤΕΚ αποδεικνύοντας περίτρανα πως τα συμφέροντα των εργολάβων καθαριότητας στο ευρύτερο Δημόσιο είναι πανίσχυρα και επεκτείνονται διαρκώς.
  • Απαιτούμε την ανανέωση των συμβάσεων των τριών εργατριών καθαριότητας που προσελήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
  • Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματίες από τον ΟΤΕΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΕΚ 24/11/2010
http://seyotek.blogspot.com/

Ανάλογες καταστάσεις συμβαίνουν και στα ΕΛΤΑ με το προσωπικό καθαριότητας να είναι από εργολαβική εταιρία. Φυσικά τα σωματεία του μόνιμου προσωπικού συμφωνούν με αυτή την κατάσταση, όπως συμφωνούν και με τις απολύσεις των συμβασιούχων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

όντως ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πολύ καλά κάνεται και γράφεται για την απόφαση της ΠΟΣΤ να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στα ΕΛΤΑ διώχνωντας έτσι τους συμβασιούχους.
Η απόλυτη ξεφτίλα!!!

ένας συμβασιούχος