23/1/11

Διαμαρτυρία των συμβασιούχων έξω από τον Άρειο Πάγο

Στις 20 Ιανουαρίου αρκετοί συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με stage, από δήμους, ελτα, υπουργεία πολιτισμού και γεωργίας,νοσοκομεία, πυροσβέστες και ευρύτερο δημόσιο τομέα, συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο.
Η συνέχιση της εκδίκασης για τη μονιμοποίηση καθαριστριών -ομήρων του ΟΠΑΠ ήταν η αφορμή.
Οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν και μία 4ωρη στάση εργασίας για "συμπαράσταση"...
Κυριάρχησαν συνθήματα σχετικά με την κατάργηση των επισφαλών μορφών εργασίας(=παιγνίδι του κράτους με την κοινωνική απαίτηση για εργασιακή εξασφάλιση...).
Πιστεύουμε πως είναι καιρός,να αρχίσουν οι συμβασιούχοι να οργανώνονται και να συμμετέχουν ενεργά σε διαδικασίες από "τα κάτω".
Για να μπορέσουν να συγκροτήσουν ουσιαστικό λόγο ενάντια στην στείρα ατομικιστική αιτηματολογία και το λαϊκιστικό μονόδρομο που οδηγεί σε πατριωτικές φανφάρες και χρησιμοποίηση ηχηρών εντυπωσιακών σχημάτων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Καταστάσεις που βολεύουν ακόμη και την εμφάνιση μελών της "χρυσής αυγής" (κάποιοι προσπάθησαν να μοιράσουν την εν λόγω εφημερίδα,ποντάροντας στον πατριωτισμό, την απάθεια και την ουδετερότητα αρκετού κόσμου από τη συγκέντρωση που δε μπόρεσε να διακρίνει το λαϊκισμό των οπαδών του μίσους και του απολυταρχικού κράτους καθώς μιλούσε για "δημοκρατικά δικαιώματα". Ευτυχώς κάποιοι πιο ψύχραιμοι τους απομάκρυναν και πέταξαν στα σκουπίδια τα έντυπα με τα παραληρήματα των ανθρώπων που χαιρετούν ναζιστικά και βιαιοπραγούν κατά των διαφορετικών και των ποιο αδύναμων ανθρώπων... ).
Η κατάληξη του δικαστηρίου όμως, ήταν στην απορριπτική πρόταση του εισηγητή Αρεοπαγίτη (Α.Δουλγεράκη) και του γνωστού εισαγγελέα Ι.Τεντέ. Σύμφωνα με αυτούς, οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που είχαν γίνει με βάση το άρθρο 103 του συντάγματος δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου ακόμη και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η οριστική απόφασή τους, αναμένεται σε 2 μήνες.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: