17/12/10

Για την απεργία στις 15/12

Χιλιάδες εργαζόμενοι τόσο από τις ΔΕΚΟ αλλά κυρίως από τον Ιδιωτικό τομέα απέργησαν και κατέβηκαν στους δρόμους την τετάρτη 15 Δεκεμβρίου για την υπεράσπιση των εργατικών κεκτημένων και ενάντια στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται από το ΔΝΤ,τα αφεντικά και τους πολιτικούς υφισταμένους τους.
Απέργησαν όχι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργατοπατέρων που είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο από το δικό μας αλλά γιατί ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να εκφραστεί όλη αυτή η συσσωρευμένη οργή από τα νέα αντιδραστικά μέτρα που παίρνονται (την νομιμοποίηση πλέον της εκμετάλλευσης).
Οι απεργοί αντιμετώπισαν τη βία της αστυνομίας χωρίς να φεύγουν από τους δρόμους, παραμένοντας μάλιστα μέχρι το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, αποκρούοντας τους μπάτσους πολλές φορές με ιδιαίτερη μαχητικότητα παρά τα χημικά που έριχναν τα ΜΑΤ εναντίων των εργατών. Μάλιστα πολλά μπλοκ απεργών του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων συγκρούστηκαν έξω από τα γραφεία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ όταν επιχείρησαν να μπουν μέσα. Η αστυνομία για μια ακόμη φορά ήταν εκεί για να προστατεύσει τον Παναγόπουλο και τους εργατοπατέρες και χτύπησε τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ξυλοκοπώντας ουκ ολίγους αστυνομικούς της ομάδας Δ, ενώ έκαψαν και 2 μηχανές.
Αρκετοί εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας στο σύνταγμα, ξυλοκόπησαν και τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Χατζηδάκη.(μπίζνα με Ολυμπιακή...) Καλή αρχή...
Αφεντικά, κράτος , ΔΝΤ, εργατοπατέρες έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους. Είναι πια η ώρα και εμείς οι εργαζόμενοι να αυτοοργανωθούμε και να βγούμε στην αντεπίθεση, με ριζοσπαστικές μορφές οργάνωσης και δράσης, με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, συνεχείς μαζικές διαδηλώσεις. Μετά την απεργία της 15/12 τίποτε δεν είναι πια ίδιο, συνεχίζουμε μαχητικά.
Ο αγώνας στα χέρια των εργατών και των ανέργων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: