19/9/10

Tα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες της εργοδοσίας

αναδημοσίευση από το ριζοσπάστη  της Τετάρτης 19 Ιούλη 2006


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Νεκρός συμβασιούχος ταχυδρόμος
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από τους συναδέλφους του, ενάντια στην εντατικοποίηση της δουλιάς
Νέο τραγικό «ατύχημα» που κόστισε τη ζωή του 26χρονου ταχυδρόμου Ηρακλή Ροβιαδάκη σημειώθηκε χτες το μεσημέρι, στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, όταν έπεσε πάνω σε δέντρο με το μηχανάκι με το οποίο έκανε τις διανομές. Ο νεαρός εργαζόμενος, ο οποίος είναι ένας από τους περίπου 400 απασχολούμενους με 4μηνες συμβάσεις με τους οποίους η διοίκηση των ΕΛΤΑ προσπαθεί να καλύψει στο λεκανοπέδιο της Αττικής τα κενά από τις καλοκαιρινές άδειες του μόνιμου προσωπικού, σκοτώθηκε δουλεύοντας σε συνθήκες άγριας εντατικοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως επιβεβαιώνουν συνάδελφοί του, σε ολόκληρο το Δήμο Φυλής - τον οποίο κάλυπτε ο νεκρός ταχυδρόμος - με πληθυσμό 4.000 περίπου κατοίκους αντιστοιχεί μόλις... ένα (!) άτομο.
Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα κέρδη της επιχείρησης, η διοίκηση των ΕΛΤΑ γενικεύει το καθεστώς των συμβασιούχων απασχολώντας εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις, παρά τις αυξημένες ανάγκες για μόνιμο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι με πρόσφατη ανακοίνωσή της η διοίκηση καλεί... όσους εργαζόμενους ενδιαφέρονται να δουλεύουν και απογευματινές ώρες, για να καλυφθούν οι ανάγκες στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών.
Σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία των συναδέλφων του νεκρού εργαζόμενου - οι οποίοι δηλώνουν ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν κλιμάκωση του αγώνα - πραγματοποιείται κινητοποίηση έξω από τα γραφεία των ΕΛΤΑ στα Ανω Λιόσια (Ζοφριά, Ηρακλείτου και Αριστοφάνους), στις 7π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: