19/9/10

Αντεργατική συμπεριφορά προς τους συμβασιούχους στα ΕΛ.ΤΑ

(αναδημοσίευση από εδώ)- 24 Ιούλιου 2009

Η σημερινή διοίκηση των υπό ιδιωτικοποίηση Ελληνικών Ταχυδρομείων, δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής για την από εδώ και πέρα συνέχεια της απαράδεκτης και αντεργατικής συμπεριφοράς, προς τους νεοπροσλαμβανόμενους κυρίως, αλλά και προς το παλαιότερο τακτικό προσωπικό στα ΕΛΤΑ.

Η έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού δημιουργεί υπερβολικό φόρτο εργασίας στους υπάρχοντες υπαλλήλους με αποτέλεσμα οι ώρες απασχόλησής τους να υπερβαίνουν κατά πολύ το 8ωρο χωρίς καν την καταβολή της υπερεργασίας, επίσης δημιουργεί σοβαρή κόπωση και εγκυμονεί κινδύνους στους διανομείς ταχυδρόμους που μετακινούνται με τα μοτοποδήλατά τους.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τώρα η Δ/νση των ΕΛΤΑ για να λύσει το πρόβλημα των αδειών προχωρά σε νέο κοινωνικό πρόβλημα μεγαλύτερων διαστάσεων.

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή του Βροντάδου , δεν υπάρχει ονοματολογία οδών και αρίθμηση κατοικιών, και επίσης ότι οι αλληλογραφούντες στις επιστολές τους σημειώνουν μόνο ονοματεπώνυμο και περιοχή.

Ως εκ τούτου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους, το έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνετε μέσω ΑΣΕΠ για διάρκεια 8 ή 10 μηνών σε μια πόλη 5000 κατοίκων , όπου ο εργαζόμενος καλείται σε 15 ημέρες να γίνει υπεράνθρωπος μαθαίνοντας τις θέσεις των κατοικιών και τα ονόματα όλων των κατοίκων της περιοχής του Βροντάδου . Έτσι η Διοίκηση όχι μόνο δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της και να επιδίδεται άμεσα η αλληλογραφία, αλλά καταφεύγει στο αντεργατικό σπορ των καταγγελιών των συμβάσεων των εργαζομένων, ρίπτοντας αυτούς στον Καιάδα, έως ότου ανακαλυφθεί ο άνθρωπος μηχανή που εντός 15 ημερών θα χαρτογραφήσει μια ολόκληρη πόλη, χωρίς την δυνατότητα παράτασης του εκπαιδευτικού χρόνου.

Η πρόσφατη καταγγελία εργαζομένου που ενώ προσελήφθη μέσω του ΑΣΕΠ ως διανομέας ταχυδρόμος, απελύθη λόγο ανεπάρκειας, όταν προγενέστεροι αυτού αποχώρησαν παραιτούμενοι για τους ίδιους λόγους όταν οι κανονισμοί των ΕΛΤΑ ορίζουν απαραίτητα την λεπτομερή σημείωση των στοιχείων Δ/νσης των αλληλογραφούντων, όταν αποκλειστικά υπαίτιοι είναι η Δ/νση των ΕΛΤΑ και ο Δήμος Ομηρούπολης, είναι άδικο και αντεργατικό να απολύονται οι εργαζόμενοι.

Το ΕΚΧ καταγγέλλει τις αντεργατικές και αντικοινωνικές τακτικές εις βάρος των εργαζομένων και δηλώνει ότι θα αντιστέκεται με κάθε τρόπο και μέσο στις μεσαιωνικές μεθοδεύσεις που εφαρμόζει η σημερινή Δ/νση των ΕΛΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: