22/3/11

Ενημέρωση από την κινητοποίηση στην ΓΣΕΕ ενάντια στη απόλυση του Απόστολου Καψάλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 21/3/2011 και ώρα 13.00μ.μ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ενάντια στη απόλυση του Απόστολου Καψάλη, αποτελούμενη από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εργοδοσία (ΓΣΕΕ) του παραπάνω συναδέλφου μας και συνδικαλιστή-μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Από μέρους του προέδρου της ΓΣΕΕ κ.Παναγόπουλου, έγινε δεκτή 9μελης επιτροπή εργαζόμενων-συνδικαλιστών για να συζητηθεί το θέμα της απόλυσης του συναδέλφου μας και να δοθούν απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα που αναδεικνύονται γύρω από την γενικότερη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Δεν είναι μόνο η απραξία της απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός αυτήν την περίοδο, αλλά και η υιοθέτηση πρακτικών και αντιλήψεων που θυμίζουν στυγνό εργοδότη.
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης έθεσε μια σειρά ζητημάτων και ερωτήσεων όπως :

· οι παράνομες και αυθαίρετες μεθοδεύσεις στο εργασιακό καθεστώς του Α. Καψάλη
· η μη αναγνώριση της εργασιακής σχέσης του ως αορίστου χρόνου
· η μη αναγνώριση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος των εργαζόμενων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
· η μη καταβολή δεδουλευμένων
· η βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας με απειλή την απόλυση
· η παράτυπη αποδοχή της εργασίας με «μπλοκάκι» και η μη αναγνώριση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας
· την αποδοχή εργολαβιών και ελαστικών μορφών εργασίας μέσα στους χώρους εργασίας που ανήκουν στην ΓΣΕΕ
· τα ζητήματα ηθικής τάξεως που απορρέουν από την αντεργατική συμπεριφορά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ
· τα ζητήματα διαχειρίσεις των χρημάτων που προέρχονται από τους εργαζόμενους της χώρας, μιας και ο κ. Παναγόπουλος επικαλέστηκε την οικονομική στενότητα και την αδυναμία καταβολής μισθών ως δικαιολογία πολλών από τις αποφάσεις του

Πέρα από γενικότητες, ασάφειες και υπεκφυγές καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε από την μεριά του προέδρου της ΓΣΕΕ παρά μόνο μια αόριστη υπόσχεση για μη απόλυση του Α.Κ και για συνάντηση μαζί του χωρίς να προσδιορίζει, ούτε τον χρόνο ή τον τρόπο, ούτε το περιεχόμενο της σχέσης εργασίας, που άλλωστε είναι και το ζητούμενο.
Σε όλους μας ήταν εμφανής η προσπάθεια παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού της συζήτησης. Η απειλή της απόλυσης με το έναν ή τον άλλο τρόπο, παραμένει και θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά μέχρι να δικαιωθεί ο Αποστόλης Καψάλης και να ξεκαθαριστεί πλήρως το εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται μέσα στη ΓΣΕΕ.

Αθήνα 21/3/2011
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ενάντια στη απόλυση του Απόστολου Καψάλη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Δουλεμπόριο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!!!

Ανακοίνωση της ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β ( 320 γραφείο – 3ος όροφος ) ΤΗΛ.ΦΑΞ: 210-8221083
(Ανοιχτά κάθε Τρίτη –Πέμπτη από 10,30 έως 4 ).

Σελίδα: pekop.wordpress.com Email.pekop1999@gmail.com Κινητά: 6978865730 – 6978844725.

Αθήνα: 21-03-2011

Συνάδελφισσες-φοι:

Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εκεί που συνεδριάζει ο πρόεδρος, οι εκτελεστικάριοι και οι άλλοι ομόσταυλοι του Γ. Α. Παπανδρέου, σοσιαλ(η)στές και φαρισαίοι, ανθεί και λουλουδίζει το δουλεμπόριο των εργολάβων καθαρισμού.

Με την καθοδήγηση και συνενοχή των υπευθύνων κκ. Ρ. Σπυρόπουλου -Γεωργακόπουλου αλλά και του Γ. Γραμματέα του κινήματος (!) κ. Καρχιμάκη.

Τα τελευταία χρόνια και στα παλιά γραφεία στη Χ. Τρικούπη και στα «εκσυγχρονισμένα» που εγκαινίασε ο σ. Georgos στην Ιπποκράτους, δεν σκουπίζει βέβαια ο ίδιος αν και φωτογραφιζόταν με τη σκούπα αλλά οι εργολάβοι (του κινήματος;) που πάνε κι έρχονται και κάθε φορά οι αποδοχές των καθαριστριών «κουρεύονται» αναλόγως.

Την τελευταία πενταετία έχουν αλλάξει τέσσερις εργολάβους και οι αποδοχές των συναδελφισσών έχουν εκτοξευτεί στο αμύθητο ποσό των 230 ευρώ το μήνα!

Για να τηρηθεί μάλιστα η βασική σοσιαλιστική αρχή (του Πολ – Ποτ;) – στον καθένα σύμφωνα με την δουλειά του – προτάθηκε σε μια συναδέλφισσα που απολύθηκε ότι αν δεν μιλήσει θα ξαναπροσληφθεί να καθαρίζει τις τουαλέτες του κτηρίου με 240 ευρώ το μήνα! Έτσι ακριβώς.

Τον Οκτώβρη του 2010 λοιπόν οι υπεύθυνοι πληροφόρησαν τις 8 εργαζόμενες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ότι ο σύντροφος εργολάβος εξαφανίστηκε και δεν μπορούν να τον βρουν! Συνέχισαν όμως να τις απασχολούν ανασφάλιστες και απλήρωτες!

Στις 29 Δεκέμβρη μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες τις κάλεσαν και τους έδωσαν 1000 ευρώ και τις έβαλαν να υπογράψουν ότι αν βρεθεί ο εργολάβος οφείλουν να τα επιστρέψουν.

Στις 3 Ιανουαρίου που πήγαν για δουλειά οι φρουροί του κτηρίου τους απαγόρευσαν την είσοδο και τις ενημέρωσαν ότι έχουν απολυθεί.

Από τότε παραμένουν άνεργες, ανασφάλιστες και χωρίς επίδομα ανεργίας γιατί δεν τους δίνουν χαρτί ότι απολύθηκαν.

Παρά τις παρεμβάσεις μας, οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο λαλίστατος κατά τα άλλα κύριος Καρχιμάκης ποιούν την νύσσαν.

Στο ίδιο μήκος κινούνται και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας που αρνούνται να καλέσουν τους υπεύθυνους του ΠΑΣΟΚ και να τους υποχρεώσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ίδια στάση και από την υπουργό εργασίας Κατσέλη που έχει ενημερωθεί και προφορικά και με γραπτό υπόμνημα εδώ και ένα μήνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

Από εμπειρία ξέρουμε τη δυσωδία που εκπέμπει το σύστημα εξουσίας διαχρονικά.

Από πεποίθηση όμως έχουμε επιλέξει να μην συμβάλουμε … στον καθαρισμό του. Τα παραπάνω έχουν γνωστοποιηθεί. Κάτω από ομαλές συνθήκες η πρακτική αλλά κυρίως η αισθητική του κυβερνόντος κόμματος θα έβγαζε πολλά πρωτοσέλιδα.

Φαίνεται όμως ότι στη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα η «συμμαχία των προθύμων» μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί έχουν πέσει με τα μούτρα να καθαρίζουν και να κλείνουν όποια ρωγμή δημιουργείται στο κέλυφος του συστήματος γιατί φοβούνται ότι η μπόχα του θα προκαλέσει τέτοια κοινωνική έκρηξη που θα τους εξαχνώσει όλους.

Αυτό δείχνει και η αφωνία που επέδειξε όλο το πολιτικό σύστημα στην πρόσφατη εργατική δολοφονία του συναδέλφου μας Ασιζ Εμάντ μέσα στο κτήριο του Υπουργείου Εργασίας!

Ματαιοπονούν όμως, όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας εξοργίζεται με τα καμώματά τους, τους έχει καταλάβει και δεν θα αργήσει να πει τον τελευταίο λόγο.

Τελειώνοντας θέλουμε να ρωτήσουμε:
- Υπάρχει κανένας εκεί στο ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρο μέχρι το τελευταίο στέλεχος που δεν πάσχει από βαρηκοΐα για να μας απαντήσει ή να διαψεύσει έστω όσα καταγγέλλουμε;
- Θα πληρώσουν τις συναδέλφισσες που τους καθάριζαν ή θα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν φτηνοί τζαμπατζήδες;
- Η αντιπολίτευση θα ελέγξει την Κυβέρνηση ή θα επιβεβαιώσει τις κακές γλώσσες που επιμένουν ότι κόρακας … κοράκου κ.λ.π.
- Τέλος τι λένε οι ταγοί της τέταρτης εξουσίας; Μήπως εκτός από τα σκέρτσα του μπουμπούκου και της (κάθε) μπουμπούκας αποτελεί είδηση και το ότι η σ. Βιορίκα με τα 7 παιδιά όπως και οι άλλες συναδέλφισσες μένει απλήρωτη, άνεργη και χωρίς επίδομα ανεργίας από τον απίστευτο παχυδερμισμό του κυβερνώντος κόμματος;
- Ακούει κανείς;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. του σωματείου.

21/3/11

O Παναγόπουλος απολύει - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΣΕΕ

συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία αλλά και από εργατικές πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκε τη δευτέρα 23/3, έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ για την απόλυση του Α. Καψάλη, εργαζόμενου στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ από την ΓΣΕΕ. Καθόλη τη διάρκεια που η αντιπροσωπεία των σωματείων ήταν μέσα και μίλαγε με τον εργοδότη, έξω από τη γσεε ακούγονταν συνθήματα όπως "η γσεε δεν είναι των εργατών είναι τα τσιράκια των αφεντικών, αλήτες λέρες εργατοπατέρες" κ.α
Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.
Και έπεται συνέχεια....
πανό διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ



Προωθείστε και δημοσιεύστε παντού.




Καλούνται συνδικάτα, συλλογικότητες, φορείς, σωματεία και μεμονωμένοι εργαζόμενοι να υπογράψουν το συνημμένο ψήφισμα-καταγγελία και να το αποστείλουν στις εξής διευθύνσεις:

president@gsee.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ineapolysi@gmail.com
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης των οικονομικών και πολιτικών ελίτ στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, μια μόλις εβδομάδα πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας , η ηγεσία της ΓΣΕΕ ευθυγραμμίζεται πλήρως με την μνημονιακή πολιτική. Αντί να οργανώνει την εργατική αντίσταση απέναντι στην επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας προβαίνει σε στοχευμένες απολύσεις με στόχο την ολοκλήρωση της υποβάθμισης και της απαξίωσης του ερευνητικού της φορέα (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Στον καταθλιπτικό ορίζοντα που διαμορφώνεται για την εργατική τάξη της χώρας  μας, αντιλήψεις και λογικές που μπορούν να σταθούν στον αντίποδα αυτής της εξέλιξης πρέπει να σιγήσουν. Δυστυχώς το έργο αυτό ανέλαβε στο μέτρο που της αναλογεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του επιστημονικού συμβούλου Γιώργου Ρωμανιά ανακοινώθηκε η εκδικητική και αντι-συνδικαλιστική απόλυση του Απόστολου Καψάλη.
 Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, ερευνητής εργασιακών σχέσεων και μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο ΙΝΕ, προφανώς προκαλεί επειδή προσπαθεί να κάνει καλά την δουλειά για την οποία πληρώνεται με χρήματα των εργαζομένων αυτής της χώρας.
Μαζί με άλλους συναδέλφους του στο ΙΝΕ συνδράμουν επί σειρά ετών στην τεκμηρίωση και στην επεξεργασία των θέσεων και των διεκδικήσεων του εργατικού και του συνδικαλιστικού κινήματος με γνώμονα την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της μισθωτής εργασίας. Φαίνεται ότι οι αναλύσεις και οι εισηγήσεις του συναδέλφου Καψάλη σχετικά με τις πρόσφατες αντεργατικές ανατροπές και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους ενόχλησαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία μετατρέπεται για άλλη μια φορά σε στυγνό εργοδότη. Δεν φτάνει που μέσα στους χώρους της ανέχεται την ελαστική εργασία και τις εργολαβίες προβαίνει τώρα και στην απροκάλυπτη απόλυση του συναδέλφου Καψάλη και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του ΙΝΕ σε συνέχεια των εντεινόμενων σε βάρος του πιέσεων και αποκλεισμών.
Θεωρούμε ότι σε συνθήκες  ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών απασχόλησης και διαβίωσης του κόσμου της εργασίας εργαλεία όπως το ΙΝΕ πρέπει όχι μόνον να διατηρηθούν αλλά και να ενισχυθούν. Το όχι και τόσο πρωτότυπο πρόσχημα των δεινών οικονομικών της ΓΣΕΕ αφενός, δεν μπορεί να καλύψει τις πολιτικές μεθοδεύσεις και αφετέρου, γεννά ένα τεράστιο ζήτημα σχετικά με την αξιοποίηση εργατικού και δημόσιου χρήματος την διοίκηση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης για την απόλυση του συναδέλφου Απόστολου Καψάλη και την παύση κάθε σε βάρος του δίωξης
  • Την συνέχιση της απρόσκοπτης και ανεξάρτητης λειτουργίας του ερευνητικού έργου του ΙΝΕ
  • Την άμεση κατάργησης κάθε ευέλικτης μορφής εργασίας σε όλες τις δομές της ΓΣΕΕ
  • Πλήρη διαφάνεια και έλεγχο των οικονομικών της ΓΣΕΕ

17/3/11

Eθελοδουλία : η ιδιότητα και η συμπεριφορά του εθελόδουλου, η εκούσια υποταγή, δουλικότητα, δουλοφροσύνη....

Τα  καινούργια ''οργανογράμματα'' για τη διανομή της αλληλογραφίας ,έχουν φέρει την εντατικοποίηση στο ζενίθ για τον κλάδο των ταχυδρομικών διανομέων και ειδικά των συμβασιούχων-''λάστιχο''.
Λύσεις υπάρχουν και πολλές με το αζημίωτο,φυσικά...
(βρίσκονται από τη διοίκηση με τη πολύτιμη βοήθεια και των ''από κάτω''.)
Χαρτογραφήσεις γίνονται με μοναδικό κριτήριο,τη συμπίεση του εργατικού κόστους...
Γνώμονας, οι περικοπές προσωπικού (βλέπε:συμβασιούχοι, εθελούσιες έξοδοι κλπ μνημονιακά) και το μεγάλωμα των τομέων διανομής.
Ομιλούν  για 500 και πάνω σημεία εναπόθεσης της αλληλογραφίας ανά τομέα, σε βουνά και σε λαγκάδια, ώστε ακόμη και σε  φυσιολογικές συνθήκες να μη ''πηγαίνουν'' με τίποτα.
Αλλά, άμα θες σ' αυτές τις εποχές μπορείς σαν αφεντικό να αλλάξεις την ''εργασιακή ηθική'' προς το χειρότερο. Δηλαδή, να δίνεις και μερικές υπερωρίες αντί για τις νέες θέσεις εργασίας και τα ''κομμάτια'' να ''βγαίνουν'' χάριν φιλότιμου και νοοτροπίας...
Της κυρίαρχης νοοτροπίας που έχουν αρκετοί ''μονιμάδες'' πως η δουλειά τους είναι ιδιοκτησία τους.
Για να την αναθέτουν, να τη μοιράζουν και να την καθορίζουν όπως θέλουν αυτοί.
Περιττό να πούμε ότι το ''βύσμα'' το ''τρώνε'', συνήθως οι συμβασιούχοι που μοιράζουν ή ταξινομούν γράμματα και δέματα, απογεύματα και Σάββατα για τη ψυχή της μανούλας τους (απλήρωτα δη).
Πολλά μηχανάκια που χρησιμοποιούνται σε ''μηχανοκίνητους'' τομείς βρίσκονται σε κατάσταση εντατικού σέρβις-με κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ''λαστιχένιων'' μας συμβασιούχων (ας μη μιλήσουμε και για τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ...).
Υπάρχουν και εκείνοι (μόνιμοι & συμβ/χοι) που ενώ εξυπηρετούν τα ελ.τα σε ''πεζοπόρους'' τομείς, πηγαίνουν την αλληλογραφία με δικά τους μηχανάκια και αυτοκίνητα χωρίς να εισπράττουν φράγκο για βενζίνες και σέρβις.
Και όλα αυτά να θεωρούνται τόσο φυσικά σε κάποια καταστήματα της γαλέρας των ελ.τα που αν συζητηθούν, αντιμετωπίζονται με το χαμόγελο του ''δε βαριέσαι'' και του ''χαλάς τη πιάτσα''...
Ας όψονται οι μελλοντικοί ''αγώνες'' της ΠΟΣΤ για καλύτερες υπηρεσίες και μάνατζμεντ  (τα μελλοντικά αφεντικά -συνεργάτες τους θα τους οδηγήσουν στα καλύτερα) γιατί... ''οι ταχυδρόμοι μας είναι οι καλύτεροι και οι πελάτες μας το γνωρίζουν''.

6/3/11

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για το ταμείο ανεργίας

Για τους συνάδελφους συμβασιούχους που βγαίνουν τώρα στο ταμείο ανεργίας  τα δικαιολογητικά που χρειαζόμαστε είναι:
  • Καταγγελία της σύμβασης
  • Ένσημα τελευταίας διετίας
  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Eφορίας τρέχοντος έτους
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Βιβλιάριο ασθενείας 
  • Τραπεζικό λογαριασμό στην εθνική τράπεζα για να μπαίνουν τα λεφτά 
  • κάρτα ανεργίας (για να βγάλει κάρτα ανεργίας θα χρειαστεί και λογαριασμός δεη,οτε κλπ για να αποδείξει που μένει και όλα σχεδόν τα παραπάνω δικαιολογητικά, δηλαδή ταυτότητα,εκκαθαριστικό, καταγγελία σύμβασης). 
  • και μια υπεύθυνη δήλωση που θα σας δώσουν να συμπληρώσετε στον ΟΑΕΔ
Όλα αυτά κατατίθενται στο γραφείο του ΟΑΕΔ της περιοχής που μένουμε.
Για τα ένσημα μας απαιτείται βεβαίωση εργοδότη που την παίρνουμε από την Απελλού και τη θεωρούμε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Καποδιστρίου και Γ' σεπτεμβρίου (είναι κοντά στην ομόνοια)
Οι συνάδελφοι πρέπει να προσκομίσουν  τα παραπάνω στοιχεία στον Ο.Α.Ε.Δ. της περιοχής που κατοικούν, το αργότερο σε 60 ημέρες από την απόλυση.
Επίσης να μην ξεχνιόμαστε ότι δικαιούμαστε και δώρο πάσχα

Προϋποθέσεις για το ταμείο ανεργίας
Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο σε κάθε χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:

Να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
 ΣΤΟ  http://anergoigeitonion.espivblogs.net/

4/3/11

Ανακοίνωση για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου

Όσοι συνάδελφοι άνεργοι ενδιαφέρονται έχει βγει νέα ανακοίνωση για πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για το κέντρο διαλογής στο κρυονέρι. H προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι 10 μαρτίου. Στο πλαίσιο των γενικών περικοπών των προσλήψεων συμβασιούχων oι θέσεις εργασίας είναι μειωμένες κατά πολύ. Στην προκύρηξη του ιουνίου του 2010 για την ειδικότητα της εσωτερικής εκμετάλλευσης οι θέσεις εργασίας ήταν 138, ενώ τώρα είναι 109, και των διαμετακομιστών ήταν 40 ενώ σήμερα είναι 20 μόνο.

Ο εργασιακός μεσαίωνας (συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, εργολαβικές εταιρίες, εργαζόμενοι φοιτητές με "πρακτική άσκηση", μερική απασχόληση) βασιλεύει στον οργανισμό με τη συμφωνία του επίσημου "συνδικαλιστικού κινήματος" μέσα στα ΕΛΤΑ.

Συμφωνία που σαν βάση της έχει των ωχαδερφισμό και ατομικισμό της πλειοψηφίας του τακτικού προσωπικού που νομίζει ότι έχει εξασφαλίσει μονιμότητα, βλέποντας τους συμβασιούχους ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας επειδή έρχονται για 4 ή 8 μήνες, τινάζοντας έτσι την ενότητα των εργαζομένων.Καλύτερα λοιπόν να μην προφέρετε  η λέξη "συνάδελφος" έτσι εύκολα από το τακτικό προσωπικό προς τους έκτακτους.

Υπενθυμίζουμε ότι με τη νέα αυτή ανακοίνωση για πρόσληψη νέων συμβασιούχων,απολύονται οι ''παλαιοί'' συμβασιούχοι που οδεύουν προς το πάρκινγκ ανέργων του OAEΔ ...
Για το κράτος δεν είναι παρά μέρος στατιστικών μελετών που οδηγούν εκτός όλων των άλλων και στη σταδιακή κατάργηση της επιδότησης των ανέργων...
Αυτοί αποκτούν τεχνογνωσία στον έλεγχο, την καταστολή, την εκμετάλλευση και την κοροιδία, εμείς πόσο θα περιμένουμε, για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και τη βαρεμάρα του τρόπου ζωής που μας έχουν επιβάλλει;
Την ανακοίνωση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ