20/8/11

Το "κόψιμο" των νέων τομέων διανομής & η συνδικαλιστική διαχείριση του από τους εργοδοτικούς της ΠΟΣΤ

(ανακοίνωση της πρωτοβουλίας συμβασιούχων  ΕΛΤΑ που μοιράστηκε σε καταστήματα των ΕΛΤΑ με αφορμή το "κόψιμο" των νέων τομέων διανομής)

Έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε κάποια γραφεία των ΕΛ.ΤΑ -εν μέσω θέρους -το ''κόψιμο'' των καινούργιων τομέων που χαρτογραφήθηκαν πρόσφατα. Σε πολλά γραφεία έχει αναβληθεί λόγω διακοπών και συμφωνιών με τη διοίκηση για την έναρξη της εφαρμογής σε συγκεκριμένο χρόνο(...από Σεπτέμβρη).

Οι αντιδράσεις (αφού δεν υπήρξαν για άλλα & άλλα...) είναι της τελευταίας στιγμής και βρίσκονται σε ρυθμούς διακοπών. Οι συζητήσεις που ακούγονται περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρημάτων (εκτός από τα πρακτικά ζητήματα της εντατικοποίησης για τα μηχανοκίνητα /πεζά /μεικτά τμήματα και τον χρόνο που θα απαιτείται για να βγαίνει ο όγκος τους...).

Επιχειρήματα που είναι σε μεγάλο βαθμό εντός της διευθυντικής λογικής και δεν βάζουν τουλάχιστον ένα μίνιμουμ εργατικού ελέγχου (στο αντικείμενο έστω της εργασίας μας!).

Οι μόνιμοι συνάδελφοι είναι χαμένοι στους διαδρόμους του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που χρησιμοποιεί την γλώσσα των αφεντικών για να ''υπερασπιστεί'' τους εργαζομένους. Με λογίδρια περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας των μονίμων(sic).

Για την υπεράσπιση ουσιαστικά, των χειρισμών της διοίκησης με τις γνωστές από παλιά αναφορές:''να μην πτωχεύσει η εταιρεία μας, να μην ενταχθεί στις προβληματικές'' και λοιπές εργοδοτικές δικαιολογίες.

Οι αφεντικάνοι της ΠΟΣΤ μιλάνε για καλύτερες υπηρεσίες και για κερδοφορία της εταιρείας ΤΟΥΣ και σπέρνουν την σύγχυση στους βολεμένους, μόνιμους παρτάκηδες που είναι ανίκανοι να διακρίνουν το αφεντικό από τον εργάτη...

Κάποιοι από αυτούς (ΠΟΣΤ) γίνονται ενωτικοί αποκρύπτοντας οτιδήποτε πολιτικοποιεί τον εργαζόμενο, προβάλλοντας (με στείρα «αιτηματολογία») τη διαπραγμάτευση με τους διοικητές τους σαν μόνη λύση.
Τόσο καιρό δεν κοίταζαν τα προβλήματα του διπλανού τους μόνιμου και αδιαφορούσαν για τον πιο αδύναμο κρίκο (τους συμβασιούχους και συνολικά τους επισφαλείς εργαζόμενους στα ΕΛ.ΤΑ).

Μας φαίνεται δηλαδή, λιγάκι δύσκολο να συγκροτηθούν σοβαρές αντιστάσεις-από τη στιγμή που πατάνε στην λογική της διοίκησης και των μάνατζερ...
Ελπίζουμε ίσως πως στο τέλος οι μόνιμοι συνάδελφοι θα καταλάβουν το παιγνίδι που παίζουν τα τσιράκια της ακριβοπληρωμένης διοίκησης και να τους πετάξουν έξω από διαδικασίες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.
(*ίσως με τα καινούργια αφεντικά να καταλάβουν λοιπόν, αυτά που φωνάζουμε τόσο καιρό...)

Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΛΤΑ
http://simbasioyxoielta.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: