24/2/11

Για την Γενική Απεργία στις 24 Φλεβάρη

στη γενική απεργία της 23 Φλεβάρη
Η περιφρούρηση της γενικής απεργίας ξεκίνησε νωρίς το πρωΐ της τετάρτης στις 12.00 πμ όπου το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στις ταχυδρομικές επιχειρήσεις (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α)
απέκλεισε και τις δύο εισόδους του κέντρου διαλογής της Γενικής Ταχυδρομικής, καθώς εκεί οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες. Τη σκυτάλη πήραν οι εργαζόμενοι στην WIND στις 6.00 το πρωΐ.
Στις απεργιακές συγκεντρώσεις του κέντρου της αθήνας συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι με εξαίρεση τη θλιβερή ολιγομελή συνάθροιση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των παρατρεχάμενων τους.
Και αυτή τη φορά απέκλεισαν το χώρο γύρω από την εξέδρα ομιλιών με κυγκλιδώματα νομίζοντας ότι αυτό μπορεί να τους σώσει από την οργή των εργαζομένων και των ανέργων.
Στους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές το κράτος απάντησε με μαζική χρήση χημικών και επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε μπλόκ εργατικών σωματείων και άλλων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν όπως μπορούσαν και παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα στο σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα.
Όσο και να είναι αναγκαία η συμμετοχή μας σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, γενικές απεργίες χωρίς συνέχεια, χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς σύγκρουση με τα αφεντικά, τους πολιτικούς τους υφισταμένους και το κράτος, είναι απλά αναποτελεσματικές.
αποκλεισμός του κέντρου διαλογής της Γενικής Ταχυδρομικής
Μόνο με μια γενική απεργία διαρκείας και γενική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.
Αλλά αυτό είναι ακριβώς που φοβούνται και οι εργατοπατέρες.
Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, να οργανωθούμε ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα των αφεντικών μέσα στο εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: