4/3/14

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τον Δεκέμβριο του 2011 η SKYCOM (θυγατρική της ONNEX που προμηθεύει υλικό σε στρατό και αστυνομία) που δραστηριοποιείται μέσα στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ με την συγκατάθεση των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της ΠΟΣΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών) και πόσων ακόμα που δεν ξέρουμε και είναι άξιο διερεύνησης, δίνει στους εργαζόμενους-διανομείς να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (με την απόλυση τους) που με την υπογραφή τους θα έχαναν κάθε δικαίωμα τους οικονομικό και θεσμικό.

Τέσσερις συνάδελφοι που εργάζονταν εκεί λένε όχι στην αυθαιρεσία της SKYCOM – ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, αρνούνται να υπογράψουν αυτές τις συμβάσεις και στρέφονται στο ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Εταιρειών Αττικής) δηλώνοντας εξ αρχής ότι αυτό τον αγώνα δεν θέλουν να τον δώσουν μόνο για τα δικά τους δικαιώματα, αλλά για όλους τους συνάδελφους μέσα εκεί.

Από κοινού προσφεύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Στην τριμερή που έγινε στην επιθεώρηση εργασίας οι συνάδελφοι δικαιωθήκαν τόσο για την αορίστου χρόνου σύμβασης εργασίας ,όσο και για τις ειδικότητες (οδηγοί αυτοκινήτου). Αυτό ενόχλησε πολλούς μέσα στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, η φαινόμενη «εργοδότρια» εταιρεία SKYCOM προχώρησε στην εκδικητική απόλυση και των τεσσάρων συνάδελφων μετά από εντολή τους. Στο διάστημα αυτό έγιναν παρεμβάσεις σε καταστήματα των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (παρέμβαση στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ στο Περιστέρι, τετράωρος αποκλεισμός στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ στο Χαλάνδρι, παρεμβάσεις στα ΕΛΤΑ στην Αίολου και με τον τετράωρο αποκλεισμό στο ΚΔΑ ΑΘΗΝΩΝ στην Λένορμαν, κινητοποίηση στην επιθεώρηση εργασίας) με αλληλέγγυους. Η SKYCOM δεν πήρε πίσω τις απολύσεις και έτσι οι συνάδελφοι προσέφυγαν στο αρμόδιο δικαστήριο.

Τώρα μετά από δυο χρόνια ήρθε η απόφαση του πρωτοδικείου (που είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε συνάδελφο την χρειάζεται) όπου τους δικαιώνει. Αποφασίζει ότι η απόλυση των τεσσάρων συναδέλφων είναι παράνομη και εκδικητική και έγινε λόγω της συνδικαλιστικής δράσης τους και ότι η εργολαβική SKYCOM οφείλει να τους επαναπροσλάβει.

Απόφαση που βγήκε σε μια δύσκολη εποχή για την εργατική τάξη.

Η SKYCOM αγνοεί για μια ακόμα φορά την απόφαση ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ και πίσω από νομικά τερτίπια συνεχίζει να εμπαίζει τους συνάδελφους που είναι αντιμέτωποι με την μακρόχρονη ανεργία και την ανέχεια.

Οι συνάδελφοι τρεις πλέον καθώς η συναδέλφισσα και συντρόφισσα Μαργαρίτα έφυγε από κοντά μας από τον καρκίνο, αποφάσισαν να συνεχίσουν μέχρι την συλλογική δικαίωση του αγώνα.

Σαν σχήμα ΑΠΕΤΤ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της δουλεμπορικής SKYCOM, τα ανώτερα στελέχη των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ που της επιτρέπουν να λειτουργεί υπεράνω κάθε νομιμότητας και συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ακόμη την ΠΟΣΤ που είναι και μέτοχος στις ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ που σφυράει αδιάφορα για τις αυθαιρεσίες που γίνονται μέσα εκεί.

Η εποχή είναι δύσκολη για την τάξη μας, τα αφεντικά ( όλα όμως , μεγάλα-μικρά) αγκαλιά με εργατοπατέρες και το κράτος έκτακτης ανάγκης , προσπαθούν να μας τελειώσουν. Θέλουν να πάρουν την ρεβάνς για όλα αυτά που αναγκαστικά έδωσαν «χάνοντας από τα κέρδη τους» μετά από αγώνες των εργατών τα προηγούμενα χρόνια. Καταργούν την πρόσβαση στη δημόσια υγεία κλείνοντας υγειονομικές μονάδες, στο φάρμακο που έχει γίνει είδος πολυτελείας για τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον μισθωτό. Την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Αφού πρώτα κατάφεραν ο μισός πληθυσμός να ζει στο όριο της φτώχιας και κάτω από αυτό, η πραγματική ανεργία να φτάνει το 35% , αφού κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και έριξαν τα μεροκάματα , τώρα έχουν βάλει σκοπό την σκλαβιά του εργάτη «ανάσα για τον άνεργο» την λένε, με πεντάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, εργαζόμενους με voucher, εργολαβικές εταιρείες «ενοικίασης εργαζομένων».

Η απάντηση βρίσκετε στον αγώνα , τον ουσιαστικό αγώνα και όχι για το προσωπικό όφελος .

Η ΑΠΕΤΤ θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους ώστε η δικαστική απόφαση να γίνει πράξη και καλούμε σωματεία , εργατικά σχήματα , λαϊκές συνελεύσεις να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Αθήνα 27 Φλεβάρη 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΤΑΧΥΔΡ
ΟΜΗΣΗ